Bezglutenowa kruszonka

IMG_0801a3 kubki mąki kuku (500g)
kostka masła lub czasem dwie jeśli daję wiórki z kokosa ( lub 200g oleju koko)
kubek cukru /w sumie to można dać mniej/ (200g)
skórka i sok z 2 pomarańczy
1 łyżka proszku do pieczenia lub sody

cynamon imbir

robisz kruszonkę,
dzielisz na 3 części,
dwie części wklepujesz na spód tortownicy

potem przekładasz owocmi lub dżemem
a ostatnią część ciasta na górę posypać

około 35 min
180stopni

alleluja

IMG_0805a

IMG_0807a

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s