Pasta z fasoli #1

Smarowidło w pięć minut, szybkie i idealne na każdą porę. Można chować w słoik do lodówki, ale rzadko kiedy wytrzymuje dłużej niż kilka godzin 🙂

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
  • pół szklanki prażonego słonecznika
  • dwa ząbki czosnku
  • kilka łyżek oliwy
  • sól, pieprz
  • w innych wersjach świetnie pasuje też natka pietruszki czy awokado

 

 

Wszystko wrzucamy do malaksera i mieszamy ze sobą około minuty zbierając co jakiś czas to, co osiadło na ściankach. Jak wiadomo – im dłużej, tym gładsza masa, byle tylko silnika nie przegrzać 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s